papageno logo

Selecteer de taal

voor  kinderen en  jongeren met autisme 

Inmiddels rijden de muziektherapeuten van Stichting Papageno alweer bijna vijfentwintig jaar door Nederland om muziektherapie aan huis te geven bij kinderen en jongeren met autisme. Dagelijks zien we in de praktijk hoe muziek een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling en ervaren we de bijna magische kracht van muziek. In De kracht van muziek hebben Aaltje van Zweden en Mathieu Pater deze ervaringen gebundeld met daarbij een link naar wetenschappelijke inzichten. In deze publicatie beschrijven ze hoe muziek ingezet kan worden bij deze doelgroep.

De kracht van muziek is er voor iedereen die nieuwsgierig is naar welke rol muziek kan hebben in de begeleiding van kinderen en jongeren met autisme. Naast achtergrondinformatie en aansprekende voorbeelden uit de praktijk worden ook de eerste stappen besproken om zelf met muziek aan de slag te gaan. Het boek laat zien dat je geen uitmuntend musicus hoeft te zijn om muziek te kunnen inzetten.  

Het boek is tot stand gekomen met medewerking van o.a. Prof.dr. Erik Scherder, drs.Tony Bloemendaal, Prof.dr. René Kahn, Prof.dr. Rutger Jan van der Gaag en Kees Momma. In aansprekende kaderteksten belichten zij de invloed van muziek vanuit hun expertise.  

shopping

voor kinderen en jongeren met autisme

Aaltje van Zweden - van Buuren & Mathieu Pater

€ 22,99

EAN 9789401481106
128 pagina's

Het boek ‘De kracht van muziek’ is te verkrijgen bij de boekhandel en te lenen bij de bibliotheek. Als u het boek hier bestelt komt de opbrengst van het boek ten gunste van de Papageno Muziektherapie en steunt u onze activiteiten.

Inloggen

X