papageno logo

Selecteer de taal

Hoe gaat het in zijn werk

  • Heeft u vragen over de Papageno Muziektherapie? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. U kun ons ook bellen en onze voicemail inspreken, dan bellen we u zo snel mogelijk terug: 035-2031574
  • Wilt u uw kind aanmelden? Vul dan hier het aanmeldingsformulier in.
  • We bekijken of de therapeut in uw regio plek heeft en laten dit aan u weten.
  • Is er plek? Dan neemt de therapeut contact op voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek maken de ouders/verzorgers kennis met de muziektherapeut en wordt in overleg bepaald wat de belangrijkste doelen van de behandeling zijn.
  • De eerste therapiesessies staan in het teken van kennismaken: de therapeut observeert het kind of de jongere en stemt daar de verdere therapie op af.
  • Als ouder/verzorger stem je met de therapeut af of je de therapie wel of niet wilt bijwonen en hoe je evaluaties of momenten van overdracht vormgeeft.
  • De therapeut komt wekelijks aan huis (of op andere afgesproken locatie) voor een sessie van 45 minuten, of in overleg op school of dagbesteding. 

 

Vergoedingen

Vergoeding via gemeente, via Jeugdwet

Soms zijn er mogelijkheden om vergoeding te regelen via de Jeugdwet. Omdat we landelijk werken is het niet te doen om bij alle gemeenten gecontracteerd te zijn. Soms kan vergoeding dan lopen via een wel gecontracteerde partij, een PGB of een periodebudget. Informeer hierover bij uw contactpersoon van de gemeente of uw jeugdconsulent.  

Vergoeding vanuit WLZ

Wanneer uw kind onder de WLZ valt zijn er vaak mogelijkheden om hier vergoeding uit te regelen. De muziektherapeut kan u helpen met de zorgomschrijving. 

Aanvullende verzekering

Er is soms vergoeding mogelijk vanuit het aanvullende pakket van sommige zorgverzekeringen. Klik hier voor de vergoedingen per verzekeraar.  Wanneer uw verzekering muziektherapie (deels) vergoedt, is een verwijzing van de huisarts niet nodig. De therapeuten van Papageno zijn aangesloten bij de FVB, niet bij de NFG.

 

Klacht, suggestie of compliment 

Papageno wil u zo goed mogelijk van dienst zijn. Wij horen graag of u tevreden bent. Deel uw klacht, suggestie of compliment.

Ontevreden? Meldt het onze directeur muziektherapie 

Clienten, familie, maar ook therapeuten van Papageno: iedereen moet tevreden zijn over de zorg die de cliënt aan huis of op een andere locatie krijgt aangeboden. Een goed contact met elkaar is daarvoor heel belangrijk. Vindt u dat de communicatie beter kan? Bent u ontevreden? Neemt u dan gerust contact op met onze directeur Mathieu Pater via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Graag denkt hij mee wat er nodig is om tot een oplossing te komen.

Onafhankelijke Klachtencommissie 

Komt u er onverhoopt met Papageno niet uit, dan kunt u zich richten tot de klachtencommissie van de beroepsvereniging voor muziektherapeuten. Deze commissie is bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Uw klacht wordt behandeld volgens het reglement Klachtenbehandeling.

Suggesties voor verbetering geven

Goede ideeën zijn natuurlijk altijd welkom. Heeft u een idee waardoor wij ons werk verder kunnen verbeteren? Stuur deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tevreden? Complimenten zijn welkom! 

Bent u tevreden over uw muziektherapeut, heeft uw kind een mooie sprong gemaakt in zijn of haar ontwikkeling? Of is er een ander compliment dat u met ons of de Papageno Muziektherapeuten wilt delen? Laat het ons weten via muziektherapie@stichtingpapageno. Wij zorgen ervoor dat uw compliment bij de juiste persoon terechtkomt.

U kunt ons uiteraard ook altijd bellen. Wij zijn bereikbaar op 035-2031574 Wanneer u de voicemail inspreekt nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Inloggen

X